Individuele begeleiding

  1. Home
  2. Jeugd
  3. Individuele begeleiding

Individuele begeleiding door Klaver4

Klaver4 biedt individuele begeleiding aan kinderen met een bepaalde hulpvraag. Hierbij begeleiden wij naast het kind ook het gezin en het netwerk om hen heen. Onze focus ligt niet op het probleem, maar op de oplossing. Wij kijken naar de sterke en minder sterke kanten van het kind. Dit vormt de basis waar wij vanuit gaan verder werken. Wat gaat al goed en waar is hulp bij nodig?
Stap voor stap begeleiden wij kinderen tot zelfstandige personen, die hun rol vinden in de maatschappij en het beste uit zichzelf weten te halen.

Aanpak

Vanuit uw specifieke hulpvraag bieden wij de begeleiding die nodig is. Ons doel van deze begeleiding is om uw kind zich positief te laten ontwikkelen binnen de eigen persoonlijke mogelijkheden. Wij streven naar een vermindering van de problemen en dat wij de best passende begeleiding bieden die uw kind nodig heeft. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u als ouder / verzorger kunt beschikken over de juiste kennis en vaardigheden, zodat we samen de ontwikkelingen van uw kind positief kunnen stimuleren.

Stap voor stap

Samen kijken wij stap voor stap wat uw kind nodig heeft om te kunnen groeien. Gezamenlijk stellen wij doelen op waaraan we met u en uw kind aan gaan werken. Per doel houden we rekening met wat er wel en niet mogelijk is voor uw kind en voor uzelf. Tijdens de begeleiding die wij bieden zullen zowel door uw kind als door uzelf vaardigheden worden ontwikkeld, die het gedrag op langere termijn zullen verbeteren. Deze vaardigheden zijn bijzonder waardevol en kunnen altijd worden ingezet, ook als er geen begeleiding meer nodig is.

Voor wie is individuele begeleiding?

Wij zijn er voor mensen die vastlopen in de dagelijkse gang van zaken. Ervaart u problemen binnen uw gezin, is uw kind vaak angstig of zijn er vanwege uw kind veel spanningen binnen uw gezin? Klaver4 staat voor u klaar met persoonlijke begeleiding en hulp voor zowel uw kind als voor uzelf. De problemen waar u met uw kind tegenaan loopt, kunnen variëren van Autisme, ADHD, PTSS, Borderline, een (licht) verstandelijke beperking, etc. Bij Klaver4 focussen we ons niet op het probleem, maar juist op de beste oplossing voor de lange termijn. Uw kind en uw gezin staan bij ons centraal. We bouwen samen aan een mooie toekomst voor uw kind en uw gezin.

Klaver4 individuele begeleiding