Diagnostiek en Behandeling

 1. Home
 2. Jeugd
 3. Diagnostiek en Behandeling

Diagnostiek en behandeling binnen Klaver4

Klaver4 biedt verschillende mogelijkheden voor diagnostiek (onderzoek) en behandeling bij kinderen en jongeren. Een kindgerichte aanpak vinden wij erg belangrijk.
Na het onderzoek en gedurende de behandeling krijgt zowel uw kind als u als ouder, advies op maat. Het is mogelijk om de behandeling te combineren met ambulante begeleiding bij u thuis. Diagnostiek en behandeling vindt plaats op één van onze locaties in Bergen op Zoom, Goes of Terneuzen.

Klaver4 biedt psychologisch onderzoek en behandeling gericht op:

 • Sociaal-emotioneel functioneren
 • Gedrag
 • Intelligentie
 • Vermoedens van autisme, AD(H)D of ODD
 • Prikkelverwerkingsproblematiek
 • Concentratieproblemen
 • Hechting
 • Angst
 • Depressie
 • Zelfvertrouwen/zelfbeeld
 • Verminderde executieve functies
Opvoedondersteuning Diagnostiek en Behandeling Klaver4

Diagnostiek en behandeling worden vergoed door de gemeente. U kunt een verwijzing voor basis-GZZ aanvragen bij de gemeente, huisarts of kinderarts.   

Voor meer informatie rondom basis-GGZ of voor aanmelding kunt u contact opnemen via praktijk@klaver4.nl of 0164 615 345

Aanmelden

Wellicht wordt uw kind al begeleid door ons of u wenst begeleiding in de zorg? Bekijk hieronder hoe dit in zijn werk gaat en wat er precies nodig is:

Al in zorg bij Klaver4

Uw kind wordt al door ons begeleid in zorg en er zijn aanvullende vragen waarvoor een behandelaar bij de zorg betrokken wordt.

Om dit in gang te zetten zijn de volgende zaken nodig:

 1. Toestemming van beide ouders
 2. Een verwijzing van de gemeente of (huis)arts voor de basis GGZ

Zodra dit geregeld is volgt er een intakegesprek met u, uw kind, de behandelaar en indien mogelijk ook de ambulant begeleider.

De intakegesprekken vinden plaats op één van onze locaties in Bergen op Zoom, Goes of Terneuzen.

Nieuw bij Klaver4

Wilt u gebruik maken van de basis GGZ en bent u nog niet in zorg bij Klaver4? Dat is geen probleem. Om dit te regelen is toestemming van beide ouders nodig. Ook hebben wij een verwijzing nodig van de gemeente of (huis)arts.

Zodra dit geregeld is plannen wij een intakegesprek met u, uw kind en één van onze behandelaren.

Tijdens het intakegesprek brengen wij in kaart wat de zorgen zijn over uw kind. Ook het kind zelf krijgt de ruimte om hier iets over te vertellen. Wij vinden het belangrijk om naar iedereen te luisteren. Ook als niet iedereen er hetzelfde over denkt. We brengen in kaart wat de hulpvraag is en wat de verwachtingen zijn. Daarnaast staan we stil bij de dingen die al goed gaan en goed geregeld zijn. Aan het eind van het gesprek geven wij uitleg over het vervolg van het traject.

Welke hulpvraag u ook heeft, wij helpen u en uw kind en/of gezin graag verder.

Heeft u een vraag of komt u er even niet uit? Geen probleem, u kunt altijd contact met ons opnemen om uw hulpvraag te bespreken. 

Diagnostiek

Behandeling

Voor verwijzers

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons hoofdkantoor in Bergen op Zoom (info@klaver4.nl of 0164 615345) of met een van onze teamleiders. Alle informatie vindt u op onze contactpagina.

Wij stellen ons graag aan u voor: