De Hobein

  1. Home
  2. Jeugd
  3. De Hobein

Kortdurend verblijf

Klaver 4 biedt elk weekend kortdurend verblijf aan jongeren en jong volwassenen. De kinderen/jongeren verblijven minimaal 1 of meerdere nachten op onze vaste locatie in Philippine (Zeeuws-Vlaanderen). De woning in Philippine is bestemd voor jongeren tussen de 7 en 25 jaar oud. Een weekend binnen kortdurend verblijf duurt van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag.

Op het kortdurend verblijf werken de kinderen/jongeren aan persoonlijke leerdoelen. Deze leerdoelen zijn gericht op sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Binnen verschillende thema’s worden activiteiten aangeboden met een educatief karakter. Dat wil zeggen, activiteiten die bedoelt zijn om iets van te leren.

De jongeren trekken in verschillende samenstellingen met elkaar op en leren rekening te houden met elkaar.

Ook oefenen kinderen/jongeren met verschillende vaardigheden, zoals koken, budgetbeheer, sociale vaardigheden, vrije tijdsinvulling en persoonlijke verzorging.

Naast het thema gerichte programma, het werken aan groeps- en persoonlijke leerdoelen is er natuurlijk ook ruimte voor ontspanning.

Vervoer

Jongeren woonachtig in de omgeving van Zeeuws-Vlaanderen komen op eigen vervoer naar de locatie. Voor jongeren uit de overige regio’s maken wij gebruik van opstapplaatsen in Goes, Woensdrecht en Middelburg. Vanuit deze plaatsen worden jongeren vervoerd door de begeleiding naar de locatie in Philippine.

Informatie

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Marloes Verburg, teamleider kortdurend verblijf.
Contact gegevens:

kortverblijf@klaver4.nl

Philippine Klaver4 750x750 Kortdurend verblijf