SCHIP

  1. Home
  2. Jeugd
  3. SCHIP

Wat is SCHIP Therapie?

SCHIP Therapie is dé methode bij echtscheiding en relatieproblemen. Het is een postrelationele therapie voor partners die willen scheiden of gescheiden zijn. De kinderen worden geheel buiten de aanpak gehouden en wordt altijd door de partners samen uitgevoerd. SCHIP Therapie staat in het teken van opnieuw met elkaar verbinden. De Schipaanpak is niet bedoeld om ingezet te worden als voorwaarde om afspraken over de kinderen te kunnen maken of andere zaken af te dwingen.

De keuze om met je (ex-)partner het SCHIP-traject aan te gaan is geen eenvoudige. Het kost tijd, energie en motivatie om het te doen slagen. Als het lukt, wordt de kans op een gelukkiger toekomst voor beiden vergroot.

Schip therapie klaver4

SCHIP aanpak:

Verkeert jullie relatie in slecht weer of zijn jullie gescheiden? Lukt het niet om hier op een fijne manier samen uit te komen? Wil je verder als partners in ouderschap maar krijg je de communicatie niet meer goed op gang? Dan wordt het tijd om dieper te gaan. De SCHIP-aanpak krijgt boven water wat al te lang ondergedompeld is geweest. Samen leer je te luisteren naar de kwetsuren die je elkaar, onbedoeld maar toch, hebt aangedaan. Daarbij gaan jullie opnieuw met elkaar verbinden. Je leert je eigen en elkaars behoeftes kennen en hierover te praten.

De SCHIP Therapie

De SCHIP therapie is relatietherapie voor mensen in ‘zwaar weer’, zowel voor, tijdens en na de echtscheiding. Scheiding genereert rouw. Deze rouw wordt doorgaans individueel beleefd. De SCHIP-aanpak brengt daar verandering in. Gezamenlijk doorlopen de (ex-)partners het postrelationele rouwtraject tijdens een aantal gesprekken met een therapeut. Het uiteindelijke doel is een nieuwe verbinding aan te gaan als partners in ouderschap aan de hand van vijf fases: Samenkomen, Conflict- en verliesverheldering, Helpend horen, Integratie en Partnerschap.

Voor wie is SCHIP Therapie?

SCHIP Therapie is voor iedereen wiens relatie in zwaar weer verkeerd. Zowel voor, tijdens als na de echtscheiding. Hebben jullie al besloten te gaan scheiden? Veertig procent van de huwelijken loopt op de klippen. Relaties die zich jarenlang opgebouwd hebben komen met een klap tot stilstand. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat is rouw. Je hebt tijd en energie nodig om je relatie af te hechten en het gaat ook niet vanzelf.

Door het inzetten van de SCHIPaanpak behandeling worden jullie geholpen om als partners zo goed mogelijk uit elkaar te gaan. Het uiteindelijke doel is samen op te trekken als partners in ouderschap. Want goed voor je kinderen zorgen, dat willen we allemaal, toch?

De SCHIPaanpak bewerkstelligt dat. Dat betekent hard werken als scheidend stel. Onze SCHIP-behandelaren helpen daarbij. Je hoeft het niet alleen te doen. Wel samen. Dat is de kracht van de behandeling met de SCHIPaanpak. Samen ben je ooit begonnen aan deze relatie. Samen zul je hem ook af ‘moeten’ ronden. Samen rouwen om wat verloren is gegaan. Gezamenlijk een post relationeel rouwtraject doorlopen. Hoe moeilijk dat ook lijkt.

De SCHIPaanpak is een behandeling die gericht is op het voorkomen van het ontstaan of het verergeren van de problematiek tussen het scheidende stel en het herstel daarvan.

Schip Therapie geslaagd Klaver4

Ben je bereid hard te werken?  Ben je gemotiveerd?
Dan ben je klaar voor het aangaan van een nieuwe verbinding!

Meer informatie over het traject en de mogelijkheden:

praktijk@klaver4.nl

Tel: 0164-615345

SCHIP wordt gegeven op onze locaties in Goes, Philippine, Terneuzen en Bergen op Zoom.