De Patijn

  1. Home
  2. Jeugd
  3. De Patijn

Klaver4 Verblijf

In Goes hebben wij een verblijfslocatie voor zeven jongeren (16-23 jaar). Deze woning is bedoelt voor jongeren die momenteel nog niet zelfstandig kunnen wonen. Met behulp van vaste begeleiding werken zij toe naar een volledig eigen woonplek. 

De jongeren zitten nog op school of hebben een zinvolle dagbesteding. Indien nodig begeleiden wij de jongere bij het zoeken naar werk/dagbesteding.

Begeleiding op maat
in de woning

De jongeren leven samen in één huis en hebben allemaal hun eigen kamer. Een groot deel van de dagindeling geven de jongeren gezamenlijk vorm. Op die manier oefenen ze in een veilige en huiselijke setting alle aspecten van het zelfstandig wonen. Denk aan koken, schoonmaken, budgetteren, zelfzorg en het maken van een goede dag- en weekindeling.

In de woning is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De begeleider stuurt de jongeren aan en ondersteunt hen in het ontwikkelen van zelfstandigheid. Samen met de jongere kijken wij naar wat al lukt en waarin de jongere nog ondersteunt moet worden. Stap voor stap wordt de zelfstandigheid vergroot. Tijdens het verblijf in de woning wordt samen met de jongere gezocht naar een geschikte woonplek en bekeken welke ondersteuning hij/zij nog nodig heeft om de overstap naar zelfstandig wonen tot een succes te maken.

Behandelen met verblijf