Corona update 20 januari 2021

 1. Home
 2. Uncategorized
 3. Corona update 20 januari 2021

Corona update 20 januari 2021

Beste klant van Klaver4,

Naar aanleiding van de persconferentie van 20 januari 2021 nog even een helder overzicht van alle geldende maatregelen vanuit Klaver4. Uiteraard volgen wij zoveel mogelijk de landelijke gestelde maatregelen.

Bezoek kantoorlocaties

 • Op ons hoofdkantoor in Woensdrecht is minimaal 1 medewerker aanwezig om telefoon en email te beantwoorden. Of wanneer dit niet mogelijk is, is de telefoon en algemene mail doorgeschakeld naar een thuiswerkende medewerker.
 • Mocht u 1 van onze locaties bezoeken verwachten wij dat u:
  • Een mondkapje draagt van de voordeur tot aan uw zitplaats, tijdens het bewegen op een locatie en van uw zitplaats tot aan de voordeur bij het verlaten van het pand.
  • De intekenlijst invult bij de ingang.
  • Uw handen wast of reinigt met de aanwezige handgel.
  • Kucht of niest in uw elleboog.
  • Indien nodig gebruik maakt van papieren zakdoekjes.
  • Houdt 1,5 meter afstand van iedereen vanaf 13 jaar
  • Met (lichte) klachten mag u niet op onze locaties komen. In overleg kan er geschakeld worden naar een online afspraak of kan de afspraak verzet worden. (er zal een gezondheidscheck gedaan worden bij aankomst). Er wordt u geadviseerd een test af te nemen bij (lichte) klachten testen via het landelijke telefoonnummer 0800-1202.
  • U mag geen gebruik maken van het toilet op kantoorlocaties.
  • Er wordt zoveel mogelijk nagestreefd met maximaal 3 personen op 1,5 meter afstand fysiek af te spreken. Uitzonderingen gaan altijd in overleg. Indien mogelijk zal er anders zoveel mogelijk geschakeld worden naar een online afspraak.

Behandel- of begeleidingsmomenten individueel

 • behandel- / begeleidingsmomenten kunnen fysiek blijven doorgaan, daarbij 1,5 meter afstand van elkaar houden en de hygiëne maatregelen zoals hierboven genoemd hanteren. Bij een fysieke afspraak maximaal 3 personen vanaf 13 jaar uit 2 verschillende huishoudens (waar dit niet mogelijk is in overleg met de begeleiding afstemmen wat de mogelijkheden zijn).
 • Bij (lichte) klachten zowel vanuit begeleiding, behandelaar als klant en zijn omgeving wordt er waar mogelijk geschakeld naar online behandeling/ begeleiding en adviseren wij om zo snel mogelijk te testen.

Groepsbegeleiding

 • Groepsbegeleiding kan fysiek door gaan. Dit valt onder de uitzonderingen van de groepsgrote volgens de regels vanuit de overheid.
 • Iedereen van 13 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Verder hanteren wij de bovengenoemde hygiëne maatregelen zoals hierboven bij ‘behandel- en begeleidingsmomenten individueel’ beschreven.
 • Activiteiten bij groepen vinden zoveel als mogelijk plaats op de locatie waar de groep zich verzameld.

Kortdurend verblijf

Wij merken dat binnen de enigszins vrije setting van kortdurend verblijf het lastig is om de 1,5 meter afstand altijd te kunnen waarborgen. Wij zullen onze uiterste best doen om dit zoveel mogelijk te bewaken. Tijdens de vaste momenten maken wij hier een plan op. Tijdens de vrijere momenten zullen wij erop toezien, maar valt de 1,5m afstand niet altijd te waarborgen. Wij zullen bovengenoemde hygiëne maatregelen hanteren. Daarnaast verzoeken wij iedereen, begeleiding en deelnemers, een mondkapje te dragen tijdens het bewegen op de locatie. Op het moment dat men zit kan deze afgezet worden. Wij snappen dat dit voor niemand een prettige situatie is, maar zijn genoodzaakt om zoveel mogelijk maatregelen in te zetten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Heeft u naar aanleiding van alle gestelde maatregelen nog vragen dan kunt u een email sturen naar kortverblijf@klaver4.nl.

Vervoeren met auto of bus

Begeleiders die met klanten in de auto of bus rijden, en dus niet tot hetzelfde huishouden behoren,  hoeven geen afstand van elkaar te houden maar dragen wel een mondkapje. Ook kinderen onder de 12 jaar dragen een mondkapje.  

Heef u geen goed gevoel bij de maatregelen betreft vervoer dan kunt u altijd de keuze maken om op eigen gelegenheid naar de betreffende locatie te komen.

Medewerkers zullen voorafgaand aan het vervoer een gezondheidscheck doen: navragen of u als klant geen corona gerelateerde klachten heeft. Bij klachten mag de medewerker u niet meenemen in het vervoer en zal de medewerker u wijzen op het uzelf laten testen via het landelijke telefoonnummer 0800-1202.

Tot slot

Wij verwachten dat u als klant zelf zorgt voor een mondkapje en eerlijk bent tijdens de gezondheidscheck. Zo kunnen we de veiligheid van ieder zoveel mogelijk waarborgen en de zorg voor iedereen blijven uitvoeren.

Mochten er vragen zijn stel ze gerust!