Corona Nieuws, Wij gaan door!

 1. Home
 2. Uncategorized
 3. Corona Nieuws, Wij gaan door!

Corona Nieuws, Wij gaan door!

Wij gaan door! 

Volgens de richtlijnen vanuit het RIVM betreffende Corona gaan wij door met het leveren van zorg. Uiteraard met passende maatregelen, hieronder in een overzicht voor u op een rij gezet. 

Maatregelen Klaver4  

De volgende maatregelen zullen worden getroffen vanuit Klaver4, maar uiteraard kan dit niet zonder de medewerking van u als klant of bezoeker:  

 • Wij zorgen voor voldoende handzeep en/of desinfecterende gel en tissues op onze locaties en voor onze begeleiders onderweg 
 • Wij vragen aan u als klant of bezoeker om u aan de volgende hygiëne maatregelen te houden: 
 • Was handen regelmatig met zeep en water of gebruik desinfecterende handgel op basis van alcohol.   
 • Hoest en nies in de binnenkant van de ellenboog.   
 • Gebruik papieren zakdoekjes of tissues en gebruik deze slechts eenmaal.   
 • Wij vragen uw medewerking in het regelmatig schoonmaken van deurklinken, lichtknoppen en trapleuningen bij u op locatie of thuis als onze medewerkers bij u over de vloer komen.   
 • Gebruik zoveel mogelijk ‘groeten zonder aanraking’ om direct contact te voorkomen en het risico op overdragen via de handen aanzienlijk te verminderen.   
 • Let er ook op dat mensen zich hieraan houden en spreek elkaar hierop aan.   

Betreffende individuele begeleiding:   

Individuele begeleiding willen we zoveel als mogelijk gewoon door laten gaan. Zeker voor onze doelgroep waar de normale dagstructuur nu wegvalt. We hanteren de gestelde maatregel dat de zorgmedewerker mag werken bij milde klachten zonder koorts. In principe streven we ernaar zoveel mogelijk de fysieke begeleidingsmomenten doorgang te laten vinden.  

Enkele richtlijnen voor de fysieke bezoeken aan huis zijn: 

 • In principe heeft iedere begeleider zelf handzeep en papieren doekjes bij. Om zeker te zijn van een goede hygiëne doen wij een beroep op u om aan de start van een begeleidingsmoment de handen te wassen en af te doen met papieren doekjes of een schone handdoek. Bij binnenkomst van een begeleider verzoeken wij u geen handen te schudden.   
 • Tijdens fysiek bezoek van de begeleider de begeleiding plaats laten vinden in een aparte ruimte waar het mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Overige aanwezigen in huis graag tijdens begeleiding in een andere ruimte laten verblijven.   

Is dit niet mogelijk dan kan er uitgeweken worden naar begeleiding buitenshuis in de vorm van een ronde wandelen of fietsen.   

 • Maximaal aantal personen tijdens een begeleidingsmoment is 3 (begeleider, kind, ouder). Waar dit niet haalbaar is graag even persoonlijk oppakken met de begeleider om hier samen afspraken over te maken.  

Mochten fysieke begeleidingsmomenten niet mogelijk zijn door bijvoorbeeld een risicopersoon in de omgeving van u als klant of in de omgeving van de medewerker of door milde gezondheidsklachten dan kan men overgaan tot begeleiding via telefoon of beeldbellen. Niet ieder van u zal een mogelijkheid tot beeldbellen hebben maar telefoneren is voor iedereen haalbaar.  Gezien het feit dat de scholen nu gesloten zijn bieden wij waar mogelijk ook begeleiding rondom thuis-schoolwerk of huiswerkbegeleiding. Samen met uw begeleider kunt u hier afspraken over maken hoe dit verder vorm te geven. 

Groepen, weekenden   

Alle groepsbegeleiding en de weekendopvang zal tot 1 juni 2020 volledig stopgezet worden.   

Voor klanten die alleen deelnemen aan weekenden of groepen is er met de gemeente-overleg geweest. Zij hebben toegezegd dat we deze indicaties tijdelijk om mogen zetten naar individuele uren (gedurende de maatregelen van de overheid). Dit houdt in dat er vanuit deze individuele uren toch begeleiding kan plaatsvinden voor de jongeren. Dit kan via een fysiek bezoek of via (beeld)bellen. Mocht u hier interesse in hebben kunt u contact opnemen met de teamleider van de betreffende regio waar u woonachtig bent. Contactgegevens vindt u op onze website op de pagina contact.    

Meer informatie  

De meest actuele informatie over het coronavirus is steeds terug te vinden op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/ en de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 

Tot slot   

We begrijpen dat iedereen zich zorgen maakt. Mocht u vragen hebben verwijzen wij u in eerste instantie terug naar uw begeleider. Zij kunnen intern de juiste personen aanspreken om hun vragen te stellen. Bij geen gehoor kunt u op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur bellen met 0164-615345. Buiten kantoortijden kunt u mailen naar info@klaver4.nl.   

Wij zullen er alles aan doen om de zorg voor u als klant zo goed mogelijk en passend voort te zetten.   

Team Klaver4