Casusregie

  1. Home
  2. Casusregie

Casusregie

Zeeuwse Zorg Rondom Jeugd (ZZRJ) organisaties werken intensief met elkaar samen om de beste hulp rondom jeugd te organiseren. Op deze pagina vindt u meer informatie over hoe onze organisaties samen één werkwijze voor casusregie hebben vormgegeven.

Wat is casusregie?

Als veel hulpverleners samenwerken met een gezin, kan het soms moeilijk zijn om het overzicht te bewaren en te zorgen dat iedereen goed samenwerkt. In zulke situaties kan het helpend zijn om casusregie in te zetten, uitgevoerd door een onafhankelijk casusregisseur. Een casusregisseur heeft in samenwerking met een gezin de regie over de dagelijkse hulp en ondersteuning. De casusregisseur is de contactpersoon voor het gezin en is steeds degene die met het gezin en de hulpverlening communiceert.

De casusregisseur is verantwoordelijk voor het opstellen en coördineren van één gezinsplan met betrokkenen en zorgt voor coördinatie, begeleiding, volgen en toezien van het planmatig en doelgericht inzetten van (jeugd-)hulp voor jeugdigen en hun gezin. Het analyseren van situaties waar sprake is van kinderen met opgroei-/ opvoedings-/ veiligheidsproblematiek, het omzetten van de analyse naar concrete doelen en inzet van de juiste hulp.

De jeugdhulpaanbieders Agathos, Educonsult, Klaver4 en Timon bieden vanuit ZZRJ allemaal casusregie. Wij kiezen er binnen ons samenwerkingsverband ZZRJ voor om dat allemaal op dezelfde manier te doen. Op die manier helpen wij elkaar om steeds de beste kwaliteit van hulpverlening te kunnen bieden, wachtlijsten kort te houden en een eenduidige werkwijze richting gemeenten te kunnen bieden.

Aanmelden

Aanmelden kan alleen door de gemeentelijke toegang, zij bepalen of er een casusregisseur betrokken wordt. Dit kan door contact op te nemen met de organisaties die casusregie bieden:

Agathos: aanmeldingen zeeland@leliezorggroep.nl
Regio Bevelanden: 06 1390 9641
Regio Walcheren / Zeeuws-Vlaanderen: 06 1317 7338
Regio Schouwen-Duiveland / Tholen / Goeree-Overflakkee: 06 3092 9476

Educonsultinfo@ educonsultzeeland.nl / 0118 236 031

Klaver4: Kitty Huisman (teamleidster Walcheren – Oosterschelde) / kittyhuisman @klaver4.nl / 06 4020 7279
Marjolein Contant (teamleidster Zeeuws Vlaanderen) / marjoleincontant @klaver4.nl / 06 3976 1087

Timonaanmeldingzeeland @timon.nl

Casusregie Timon